Najčešća pitanja

U zavisnosti od kvadrature i da li se radi zamena cjelokupne stolarije, ugradnja može da traje u prosjeku 5-6 sati. Sve se radi u dogovoru sa vama, što se tiče dolaska majstora. Ono što garantujemo je čist prostor nakon ugradnje stolarije.

Total Mont garantuje kvalitet svojih proizvoda, kao i usluga koje pruža. U zavisnosti od modela, garancija može da bude od 2 godine (za komarnike), pa čak do 10 godina na prozore. Garantni rok zavisi od upotrebe, broja otvaranja i sl. Stručnjaci iz Total Mont-a će znati, tako da ćete dobiti preciznu analizu i predviđeni garantni rok u okviru koga otklanjamo sve nepredviđene kvarove predviđene garancijom.

Nekvalitetnu stolariju možete odmah prepoznati po tome što su cijene drastično niže od standardnih cijena za kvalitetnu PVC ili ALU stolariju. Materijal od koga je izrađena nekvalitetna stolarija je loš, pa samim tim ne pruža nikakvu izolaciju niti bilo kakve druge tehničke karakteristike. Vrlo brzo nakon ugradnje dolazi do promjene u izgledu, profili se izvitopere i onemogućavaju vam normalno korišćenje i zaštitu od hladnoće i buke, i onda dolazite u situaciju da opet morate da ih mijenjate.

Ne, u pitanju su nekvalitetni prozori izrađeni od neproverenih profila, proizvođača najčešće iz Turske, Bugarske ili Kine.

Apsolutno. Vršimo demontažu, kao i transport. Nakon ugradnje nove stolarije, organizujemo i obradu špaletni, ukoliko ima potrebe za tim i prostor je čist i spreman za korišćenje neposredno odmah posle ugradnje.

Izlazak na teren, konsultacije i mjerenje su gratis kod Total Mont-a. Ako niste sigurni koju vrstu stolarije da odaberete ili tip zastakljivanja terase, pozovite nas, mi ćemo vas posavjetovati, da vi možete da odaberete najpovoljniju. Zahvaljujući našem dugogodišnjem iskustvu, možemo da vam garantujemo najbolji predlog za datu situaciju. Provjerite!

Da, komarnici mogu da se ugrade i naknadno. Čak iako niste to uradili odmah, bez ikakvih problema odabrane komarnike ugrađujemo vrlo brzo. Nešto više o komarnicima koje ugrađuje Total Mont saznajte ovde, a ako su vam potrebne dodatne informacije, pozovite nas - +382 68 067 297

  1. 1PVC ima niži koeficijent toplotne provodljivosti u poređenju sa ALU profilima, zbog čega PVC prozori zadržavaju više toplote u prostoriji u poređenju sa aluminijumskim ramovima. Zbog toga su PVC prozori bolji termički izolatori.
  2. PVC stolarija se proizvodi i ugrađuje lakše, i to zbog prirode materijala koji je mekši i fleksibilniji od aluminijuma.
  3. Oba materijala, i PVC i aluminijum, mogu se reciklirati.
  4. ALU profili sporije stare od PVC profila, međutim, PVC profili su lakši za održavanje.
  5. Čvrstoća aluminijuma dozvoljava kompleksna rešenja kao što su konstrukcioni i zavesni zidovi, krovovi, staklene bašte… Koriste se čak i za proizvodnju sigurnosnih vrata, protivpožarnih vrata i takvih konstrukcija koje zahtevaju veću čvrstoću. Iz istog razloga, postoje sistemi aluminijumskih zidova.

Proces monitranja PVC stolarije započine pripremom mjesta gdje će biti montirana. Zatim se na podupirače postavljaju PVC profili, da bi se na kraju prostor između štokova i profila popunio pur pjenom.

Okretanjem navoja koji se nalazi ispod plastične zaštite u donjem ili gornjem uglu PVC profila reguliše se na koju stranu želite da nakrivite prozor, kao i pod kojim uglom.

U zavisnosti od dimenzija PVC profila koji su potrebni za izradu prozora ili vrata, kao i broja komora PVC stolarije zavisi i cijena PVC stolarije po m2.